23948sdkhjf

Nu skal de kystnære møller igen længere ud på havet

Møller ved Omø sætter gang i minister-planer

Så er de kystnære havmøller endnu engang kommet i modvind. 

Denne gang er det European Energy og selskabets kystnære havmøllepark ved Omø i Smålandsfarvandet.

Her vil selskabet opstille 40 til 50 kystnære møller cirka seks kilometer fra Omø.

Det møder selvsagt kritik fra lokalbefolkningen. 

Faktisk så meget af energi-, forsynings- og klimamininister Lars Christian Lilleholt endnu engang er villig til at se på placeringen af de kystnære møller. Og muligvis rykke dem længere ud på havet.

Det skriver TV2 Øst.

- Jeg har fuld forståelse for borgernes synspunkter. Derfor arbejder jeg for, at havvindmøller skal længere ud på havet, og at kommunerne får større medbestemmelse i de tilfælde, hvor der opstilles møller tæt på land. Blandt andet er der blevet indført en kommunal indsigelsesret, som kan bruges inden, at der gives forundersøgelsestilladelse, lyder det fra Lars Chr. Lilleholt (V), energi-, forsynings- og klimaminister, i et skriftligt svar til TV ØST.

Han understreger dog, at han i den konkrete sag med havmøllerne ved Omø ikke kan foretage sig noget, da der er givet forundersøgelsestilladelse, og at han ikke vil lovgive om noget med tilbagevirkende kraft. 

European Energy oplyser at selskabet ikke bare sådan uden videre kan flytte møllerne ved Omø længere ud på havet. I givet fald ville man komme for tæt på Lolland.

European Energy mangler blot Energistyrelsens godkendelse, og så er man sådan set klar til at 'stikke spaden i jorden'.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062