23948sdkhjf

Prisen afgør, hvor grønne vi er

Økonomien vejer tungest, når vi vælger grønne energiløsninger.

70 procent af de adspurgte i en ny Megafon-måling for NRGi og Spar Nord svarer, at de kunne finde på at investere i vedvarende og miljøvenlige energikilder, fordi det er en investering, hvor de kan spare penge. Ser man på samme besvarelse for bæredygtighed, tilskriver 66 procent det betydning:

- Selvom der i Danmark er kommet et markant større fokus på bæredygtighed de seneste år, så er det stadig ikke det, der har den afgørende rolle, når vi vælger grønne elprodukter eller varmekilder. Det økonomiske incitament skal i høj grad også være der, forklarer Benny Hebsgaard, der er energirådigiver hos NRGi, og forsætter:

- Men heldigvis hænger de to faktorer som regel sammen. Ofte vil der nemlig være en god økonomisk investering i at tænke i grønne tiltag som eksempelvis at investere i solcelleanlæg eller varmepumper.

Også i forbindelse med valg af anden varmekilde til hjemmet spiller det økonomiske aspekt ind. 

Her svarer 38 procent nemlig, at den vigtigste årsag til, at de skulle skifte til en anden varmekilde i hjemmet er, at de sparer penge på varmeforbruget, mens 21 procent mener, at det er vigtigst, at det bidrager til et grønnere miljø. Der er således ingen tvivl om, at økonomien vejer tungest, når vi vælger grønt.

Det til trods er Benny Hebsgaard optimistisk i forhold til danskernes fremtidige investeringer i grønne energikilder. 

- Vi kommer til at se mange interessante bud på nye, bæredygtige energikilder i løbet af de næste par år, hvor blandt andet teknologien inden for batterilagring af energi vil blive forfinet. Det vil forhåbentlig også bidrage til, at forbrugerne får lyst til at investere i bedre og mere bæredygtige løsninger fremadrettet, siger han.

Udover økonomi og bæredygtighed viser undersøgelsen desuden, at danskerne også kunne finde på at investere i vedvarende og miljøvenlige energikilder, fordi de gerne vil eje det nyeste på markedet. Her har 9 procent svaret, at det kunne være en årsag til at foretage investeringen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125