23948sdkhjf

N1 køber op i det midtjyske

Det er Eniigs netselskab N1 der nu overtager Kjellerup Elnet. Det skriver Eniig i en pressemeddelelse.

De to netselskaber har arbejdet tæt sammen gennem en længere årrække. Det er et samarbejde, som blandt andet har omfattet udførelse af etablering, drift og vedligeholdelse af elforsyningsanlæggene samt fjernaflæsning af elmålerne og administrative ydelser i forbindelse med indførsel og drift af engrosmodellen.

- Hensynet til kunderne har været en væsentlig årsag til, at vi har sat vores netaktiviteter til salg. Det har været nærliggende at lede efter en samarbejdspartner, som kan varetage vores andelshaveres interesser bedst muligt, for med alle de restriktioner, som Energitilsynet til stadighed pålægger elselskaberne, er det vanskeligt at drive en rentabel elforsyning. N1 har den nødvendige volumen, og derfor er vi overbeviste om, at et samarbejde giver rigtig god mening. I særdeleshed for vores kunder, forklarer bestyrelsesformand i Kjellerup Elforsyning, Knud A. Gadegaard.

Når Kjellerup Elnet bliver en del af N1, tilbydes andelshaverne i Kjellerup også at blive andelshavere i Eniig a.m.b.a., som ejer Eniig-koncernen.

- Købet af Kjellerup Elnet skal ses som en naturlig del af den fortsatte konsolidering i branchen, og med Kjellerup Elnets geografiske placering midt i vores forsyningsområde giver det rigtig god mening at integrere Kjellerup i vores samlede aktiviteter i N1, udtaler Jan Østergaard Jensen, som er direktør i N1.

Og han tror ikke, at vi har set den sidste fusion i energibranchen.

- I de senere år har vi oplevet en lang række fusioner i forsyningssektoren, og intet tyder på, at vi har oplevet den sidste. At omkring 390.000 netkunder i vores forsyningsområde i dag har strøm i kontakten i 99,99 pct. af tiden og adgang til et effektivt drevet elnet skyldes, at energiselskaber gennem årtier har valgt at fusionere for at udnytte fælles synergier. Det kommer vores nye netkunder i Kjellerup også til at nyde godt af, slutter Jan Østergaard Jensen.

Aftalen træder i kraft, efter Energistyrelsens godkendelse af overdragelsen af netbevillingen fra Kjellerup Elnet til N1.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094