23948sdkhjf

Sommerhusejere vilde med varmepumper

Luft til luft-varmepumpe bliver mere og mere udbredte i landets sommerhuse, og kampen om kunderne er hård.
Omkring hvert 10. sommerhus har en luft til luft-pumpe installeret, det viser en undersøgelse Statens Byggeforsknings Institut foretog sidste år.

Det præcise tal er dog ikke kendt, da de forskellige producenter holder salgstallene for sig selv på grund af den hårde konkurrence på markedet.

Stigende el-priser giver stigende efterspørgsel
Forklaringen på udbredelsen af luft til luft-pumperne er et stigende elforbrug i landets sommerhuse. I takt med, at der installeres flere og flere strømslugende bekvemmeligheder og når sommerhus-sæsonen strækkes længere og længere, går el-forbruget op.

- For et par år siden begyndte interessen at blive markant større. Det hænger sammen med prisen på el. Jo mere priserne stiger, jo større er interessen, siger Poul C. Thomsen, energirådgiver i Energi Nord, til Nordjyske.dk.

Han understreger samtidig, at det ikke er alle sommerhusejere der kan få gavn af en af pumperne. Forholdet mellem hvor meget el der anvendes på opvarmning og andet forbrug er en afgørende faktor.

Stort besparelse med det samme
Det er ikke kun muligheden for at spare på el-regningen, som en af sommerhusejerne, der anvender pumpen fremhæver.

I vinteren 2009 fik Harry Christensen installeret en luft til luft-varmepump i sit sommerhus, en beslutning som både har reduceret udgifterne og forbedret indeklima.

Prisen for at installere pumpen var 23.000 kr., men med en besparelse på anslået 700 kwh på et halvt år, svarende til ca. 1.400 kr. er pengene givet godt ud. Særligt nyder Harry Christensen godt af, at pumpen kan indstilles til en fast temperatur hen over vinteren i stedet for at holde f.eks. el-radiatorer tændt for at sikre et frostfrit sommerhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062