23948sdkhjf

Tekniq vil opsluge stiftende forbund

Det vigtigste punkt på næste måneds generalforsamling i Tekniq er en fusion med medlemsforbundene Dansk VVS og ELFO, som skal ruste organisationen endnu bedre til fremtiden.
Når medlemmerne fra ELFO (elinstallatørernes forening) og Dansk VVS mødes til generalforsamlingen i den samlende organisation Tekniq midt i maj, vil et enkelt spørgsmål overskygge dem alle.

Lørdag den 14. maj skal medlemmerne nemlig tage stilling til, hvorvidt de to organisationer skal fusionere med Tekniq, der herefter bliver den fortsættende forening.

Det var netop ELFO og Dansk VVS selv, der i oktober 2001 tog initiativet til et samarbejde i en ny erhvervs- og arbejdsgiverorganisation med navnet Tekniq, som formelt blev oprettet fra 1. januar 2002.

Beholder kredsforeninger
En fusion vil ikke få den store betydning for medlemmerne i praksis, da både ELFO og Dansk VVS beholder deres kredsforeninger, som blot skifter navn.

Til gengæld er det bestyrelsens håb, at et mere samlet Tekniq vil stå stærkere i fremtiden, efter at fusionsplanerne med Dansk Byggeri i foråret 2005 blev skrinlagt efter flere måneders offentlig flirt mellem parterne.

Jernbanemuseum, TV2-korrespondent og dans
Foruden afstemningen vedrørende en fusion lørdag vil weekenden fra den 13.-15. maj byde på blandt andet en sammenkomst for nye og gamle kollegaer på Danmarks Jernbanemuseum fredag, foredrag med TV2-korrespondent Rasmus Tantholt og selvfølgelig fest med livemusik og dans lørdag aften.

Allerede i sommeren 2008 besluttede medlemmerne af ELFO og Dansk VVS, at de - med virkning fra 1. juli samme år - blev direkte medlemmer i Tekniq.

Fakta: Tekniq
Tekniq er en arbejdsgiver- og erhvervsorganisation for installationsbranchen.

Fra sin stiftelse 1. januar 2002 og næsten fem år frem var VVS-installatør Jesper Hansen formand for Tekniq.

Siden juni 2007 har Søren Skræddergaard været formand for Tekniq, som i dag repræsenterer cirka 3.000 tekniske installationsvirksomheder inden for el- og vvs-branchen.
Fordelingen er på cirka 1.200 vvs-virksomheder og 1.800 elinstallationsvirksomheder.

Medlemsvirksomhederne omsætter sammenlagt for over 40 mia. kr. årligt.
Tekniqs medlemmer har i alt ca. 40.000 medarbejdere, hvoraf over 95 % er faglærte.

Tekniq er en del af Dansk Arbejdsgiverforening som den samlet set fjerdestørste organisation.
Kilde: Tekniq
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078