23948sdkhjf

Lille virksomhed hædres for store energibesparelser

HE Marine fra Lindø Industripark får Arbejdsgivernes Energipris 2018

Arbejdsgivernes Energipris 2018 gives for udviklingen af en energioptimering af tankskibe på langfart. Skibene forbruger 15-30 procent mindre energi efter optimeringen på den fynske virksomhed.

- Det er en løsning, der er værd at give en pris for. HE Marine er med til at trække udviklingen fremad i et hurtigt tempo. Det er en positiv udvikling, der kan skabe en række nye danske arbejdspladser, sagde energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, da han overrakte prisen ved den energipolitiske åbningsdebat på Christiansborg.

Hos HE Marine er der både glæde og stolthed over prisen for de resultater, som nu er skabt på 23 tankskibe på verdenshavene.

- Vi laver en løsning med meget stor økonomisk og miljømæssig effekt, men i virkeligheden er det ikke raketteknologi. Populært sagt neddrosler vi skibets hovedmotor, optimerer positionen for skibets propel og driver skibets elsystem på en variabel frekvens, hvor det er muligt, siger afdelingsleder Henrik Bjørn Petersen fra HE Marine.

HE Marine beskæftiger 12 medarbejdere i afdelingen på Lindø i Odense, men hyrer netop nu for at øge antallet af marineelektrikere. De første 23 tankere har været svenske og hollandske. Det første danske rederi har nu fået tilbud på energioptimering på to skibe.

Om energiprisen

Arbejdsgivernes Energipris går til en person eller en virksomhed i Danmark, der har udviklet et produkt eller en proces, der sikrer en væsentlig bedre energiudnyttelse eller fremmer brugen af vedvarende energikilder.

Udover æren og et diplom får modtageren bronze-skulpturen ”Livshjulet”, som er udført af billedhuggeren Jens Ingvard Hansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11