23948sdkhjf

Dansk vindenergi finder ståsted i Indien

Et blomstrerende indisk vind-marked øger behovet for danske kompetencer

Inderne har de seneste år været ganske klare i forhold til landets ambitioner for udbygningen af vedvarende energi som vind- og solenergi, ikke mindst set i lyset af Indiens hastigt stigende elforbrug og landets deltagelse i Parisaftalen.

Inderne har fået øjnene op for den danske knowhow og ekspertise på en bred palet af det grønne energiområde. Derfor lægger Danmark nu op til at åbne et dansk-indisk videncenter for udvikling af specielt vindenergi i verdens næstmest folkerige land.

- Jeg ser et kæmpe potentiale for samarbejde med inderne i de kommende år. De politiske ambitioner for den grønne omstilling i landet er ikke til at tage fejl af. Derfor er jeg begejstret for at se, at vi forhåbentlig får et intensivt samarbejde med inderne. Inderne har været i Danmark flere gang for at lære af os, og jeg synes tiden er moden til, at vi nu selv rykker derud og bringer vores erfaringer og knowhow i spil for alvor til gavn for klimaet, den globale grønne omstilling og de danske energivirksomheder, siger energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Videncentret skal finansieres over Finansloven, og planen er, at der skal afsættes 55 mio. kr. over de næste fem år.

227 GW grøn energi i 2022
Den indiske premierminister Modi har meldt ud, at landet skal have 227 GW grøn energi i 2022.

Modi er ved at gennemføre en elektrificering af alle Indiens landsbyer, men indernes stigende velstand ventes at øge efterspørgslen på energi markant i de kommende år.
Særligt vind og solenergi står foran et historisk boom.

Efter planen skal Indien opnå en kapacitet på 66 GW landvind om fire år – til sammenligning har Danmark pt. en kapacitet på 4,5 GW. Desuden vil Indien bygge 30 GW havvind inden 2030 – hvilket svarer til 23 gange den kapacitet på 1,3 GW som Danmark har opbygget siden 1991.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079