23948sdkhjf

Seas-NVE smider milliarder efter datterselskab

Investeringen skal bekæmpe digital ulighed

Behovet for overførsel af data vokser med 30-40 procent årligt. Udviklingen betyder, at der i 2025 vil være behov for at overføre 17 gange så meget data som i dag. Det stiller krav til bedre forbindelser end de, rigtig mange danskere i dag har adgang til. Sjælland er en af de regioner, der er værst ramt. Her har kun 40 pct. adgang til fibernet.

Seas-NVE investerer derfor 3,4 mlliarder kroner i en fiberudrulning på det vestlige og sydlige Sjælland, Lolland, Falster og øerne over de næste fem år gennem datterselskabet Fibia.

Ambitionen er, at alle andelshavere inden udgangen af 2023 tilbydes adgang til 1 Gb/s højhastighedsinternet, skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

Jesper Hjulmand, administrerende direktør hos Seas-NVE, forklarer at lige digitale muligheder en afgørende vækstfaktor for regionen.

- Nu skruer vi for alvor op for digitalisering af regionen. Det handler om at skabe vital adgang til viden, undervisning, sociale relationer, fremtidens sundhedsvæsen, handel og underholdning – og adgangen til digital kommunikation er helt afgørende for udvikling og vækst i regionen, siger han.

130 kilometer fibernet på Samsø

Fibia skal også i gang med arbejdet på Samsø.

På en ekstraordinær generalforsamling i Samsø Bredbånd blev det besluttet at give øens digitale infrastruktur et løft. 

Derfor er der indgået en aftale med Fibia, der er ejet af Seas-NVE og NRGi.

- Vi har stor erfaring med den slags opgaver og her får vi ansvaret for, at hvert eneste hus på hele Samsø kan blive koblet på fibernettet. Det ligger helt i tråd med vores grundlæggende tanke om, at det er lige så vigtigt at sikre fibernet til alle, som det tidligere var at sikre rent drikkevand og strøm i kontakten til alle, siger Fibias direktør Casper Holst-Christensen.

Alle nuværende kunder bliver koblet på fibernettet inden udgangen af 2019 og det er forventningen, at de første er koblet på inden sommer. Samtidig lægges fibernet i vejene, så nye kunder kan koble sig på, men der graves først ind til huset, når fibernettet er bestilt. I alt skal der lægges cirka 130 kilometer fiberkabel i jorden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094