23948sdkhjf

25 millioner til energiinvesteringer i Frederikssund

Økonomi og klima går hånd i hånd i Frederikssund Kommunes investeringsplan for energieffektivisering af kommunale bygninger.
Energiinvesteringer på knap 25 mio. kr. vil give Frederikssund Kommune nettobesparelser på næsten det dobbelte. Til gavn for både kommunens økonomi og miljøet.

Det er kernen i en investeringsplan, som omfatter 300 større og mindre energibesparende ændringer i kommunens bygninger. Det skriver Hillerødposten.

Investeringsplanen skal finansieres via lån, men selv når afdrag modregnes besparelserne er resultatet en nettobesparelse på om mod 40 mio. kr. over 25 år.

Flertal på plads
Alt tyder på et solidt politisk flertal bag planen. flertal Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget har anbefalet, at kommunen låner de krævede 24,6 mio. kr. på fordelagtige vilkår. Derefter er det nødvendigt med en tillægsbevilling for kunne indlede arbejdet med energiforbedringerne.

Godkendes låntagningen betyder det, at belysning i skoler, haller og institutioner skal skiftes. Prisen er 10 mio. kr. og den årlige besparelse er 1,67 mio. kr.

Midlerne anvendes også til en energipulje, som sikrer energieffektive løsninger, når der udføres vedligeholdelsesarbejde på kommunale bygninger. Investeringer lyder på 3,5 mio. kr. og der ventes en årlig besparelse på 800.000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078