23948sdkhjf

Løkke: Slut med nye benzin- og dieselbiler i 2030

 2030 vil der være over én million hybrid-, el- eller tilsvarende grønne biler i Danmark.

Det er i hvert fald visionen for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). I sin tale ved Folketingets åbning fastslår han, at regeringen vil stoppe salget af nye benzin- og dieselbiler i 2030.

- Transportsektoren står i dag for en fjerdedel af Danmarks CO2-udledning. Og luften i de største byer er for forurenet. Derfor sætter regeringen nu et klart mål: Om 12 år. Kun 12 år – vil vi lukke for salget af nye diesel- og benzinbiler, siger Lars Løkke Rasmussen.

Forslaget vil være en del af det luft- og klimaudspil, som regeringen ifølge Løkke vil præsentere i næste uge. 

- Om 17 år skal hver eneste nye bil i Danmark være en el-bil eller anden form for nul-udledningsbil, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Løkke kan Danmark "være sin indsats bekendt", når det gælder klimaet. Forslaget om at udfase benzin- og dieselbilerne skal være med til at fastholde Danmark som et land, der "ikke mister modet", men går foran:

- Nu sætter vi kursen. Og sender et klart signal til EU, bilindustrien og resten af verden. Diesel- og benzinbiler i Danmark skal være fortid. Fremtiden er grøn, og den er meget tæt på, siger Lars Løkke Rasmussen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11