23948sdkhjf

Kirke-veto i testmøllesag ender på ministerens bord

Ribe Stift har nedlagt veto mod etableringen af to test-vindmøller i Velling Mærsk ved Stauning Lufthavn, og det kan sætte en stopper for projektet. Møllemager Mads Willadsen er målløs, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Årsagen til målløsheden er, at Ribe Stift tidligere har trukket et veto tilbage, der gjaldt opstillingen af fire vindmøller. Og at stiftet nu nedlægger nyt veto for projektet indholdende kun to møller.

- Stiftsøvrighedens opfattelse af projektet har været kendt hele tiden. Der er tidligere blevet gjort indsigelse mod de fire møller, og det har ikke ændret sig nu, hvor man fastholder de to nordligste møller, siger fuldmægtig Kirstine Frank Jensen fra Ribe Stift til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det er ikke kun Mads Willadsen, der er forundret over drejningen i sagen. Også i Ringkøbing-Skjern Kommune er politikerne forbavsede. Kommunen har da også afholdt et møde den 10. september, men parterne kom på mødet ikke tættere på hinanden.

Ribe Stift har nedlagt veto, da man mener, at testmøllerne vil være ødelæggende for Velling Kirke og Gl. Sogns Kirke og deres placering i landskabet ved Ringkøbing Fjord, hvilket vil være et betragteligt kulturtab.

Ender på ministerens bord
Projektet har indtil videre været fem år under vejs, men Mads Willadsen tror stadig på, at møllerne kommer op. Også selvom det nu kræver indgriben fra Erhvervsministeriet, hvis projeket skal gennemføres.

Ringkøbing-Skjern Kommune og Ribe Stift skal nemlig i nærmeste fremtid mødes med erhvervsministeriet i sagen.

Ifølge planloven er det op til erhvervsministeren at vurdere om en plan er ’i overensstemmelse med nationale interesser vedrørende vækst og erhvervsudvikling, natur- og miljøbeskyttelse, kulturarvs- og landskabsbevarelse’.

Der er endnu ikke fastsat en dato for mødet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14