23948sdkhjf

Dansk solfond vil investere 100 millioner inden årets udgang

Målet er investeringer i solenergi for en milliard om 3-4 år

Danske NSE Management, der driver investeringsselskabet Nordic Solar Energy, udvider nu sine investeringer i solenergi med etableringen af søsterselskabet Nordic Solar Global.

Det nye selskab skal bygge solparker med et globalt perspektiv, og inden årets udgang er det ambitionen at rejse 100 mio. kr. og 1 mia. kr. inden for 3-4 år.

Mod på mere
Nordic Solar Energyhar siden 2010 haft fart på solenergi-investeringerne. Fra fire investorer og en enkelt solcellepark til 140 aktionærer, mere end 50 solparker og for 1,1 mia. investerede kroner i europæisk sol. Selskabet har nye investeringer for mere end 500 mio. kr. på vej. Den positive udvikling har givet folkene bag Nordic Solar Energy mod på mere sol.

- Vi etablerer nu et nyt investeringsselskab, der skal investere i solparker, men på et tidligere tidspunkt i værdikæden. Dvs. vi vil købe byggemodnede solprojekter, der ofte har brug for finansiering til at blive færdigbyggede, og hvor vi kan gå ind og tilføre viden og kapital, der sikrer etablering af solparkerne. Vi øger risikoen marginalt, men til gengæld forventer vi, at afkastet kommer til at ligge noget højere, nemlig i størrelsesordenen 8-12 procent, forklarer Nikolaj Hoff, der er stifter og direktør i NSE Management samt i de to investeringsselskaber.

1 milliard kroner om 3-4 år
Den nye fond vil kigge længere ud i verden efter egnede projekter at investere i.
I første omgang kigger fonden på projekter i Europa, men også Japan, Australien, Chile og USA er på radaren. Ambitionen er at rejse 100 mio. kr. inden årets udgang, og målet er investeringer for 1 mia. kr. inden for nogle få år.

- Vi har længe set et stigende behov i markedet for mere kapital til nye solprojekter. Samtidig oplever vi stor efterspørgsel fra investorer, der vil med i grønne energiprojekter med et fornuftigt afkast, siger tidligere topchef i Topdanmark Christian Sagild, der er bestyrelsesformand i både Nordic Solar Energy og Nordic Solar Europe.

NSE Management forventer at ansætte 1-2 nye medarbejdere i forbindelse med den nye fond, der åbner officielt for investeringstilsagn ved et investormøde den 10. oktober. NSE Management har som de første skudt kapital i selskabet og flere investorer har tilkendegivet positiv interesse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109