23948sdkhjf

Lavere rente til grønne projekter

Energistyrelsen meddeler at man snart vil sænke kalkulationsrenten, som har afgørende betydning for samfundsøkonomien i grønne projekter.
Finansministeren har udtalt, at det er muligt at anvende en rentesats på 5 % i udregning af samfundsøkonomien i grønne projekter så som solanlæg. På den baggrund vil Energistyrelsen nu sænke kalkulationsrenten fra de nuværende 6 % til 5 %, og dermed åbne op for gennemførsel af flere grønne energiprojekter rundt om i landet:

- Vi har aldrig tidligere fået nogen officiel melding om en nedsættelse af diskonteringsrenten, og derfor har vi heller ikke ment, at vi kunne ændre på beregningsvejledningen, som er fra 1999. Med finansministerens udtalelser i Folketingssalen om de 5 procent mener vi, at der foreligger en officiel udmelding, siger Claus Andersen til ing.dk.

Dansk Fjernvarme efterlyser endnu lavere rente
Sænkningen af kalkulationsrenten betyder, at flere igangværende og planlagte projekter med f.eks. solfangeranlæg på landets fjernvarmeværker nu bliver rentable samfundsøkonomisk. Dermed reduceres naturgasselskabernes mulighed for at klage over netop samfundsøkonomien i sådanne projekter.

Renten skal dog længere ned, hvis man spørger hos værkernes brancheorganisation, Dansk Fjernvarme:

- Renten skal længere ned, hvis der er et reelt politisk ønske om at understøtte omlægningen til langsigtede, samfundsøkonomisk rentable fjernvarmeprojekter, siger Torben Øllegaard, pressechef ved Dansk Fjernvarme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125