23948sdkhjf

Nordjysk energiselskab godt gennem 2010

Energiselskabet Nyfors kom økonomisk godt igennem 2010. Ledelsen vurderer den kommende udbygning af elnettet og udsigterne til flere fusioner i elsektoren.
Ved årets repræsentantskabsmøde fremlagde bestyrelsen i Nyfors vurdering af det forgangne år og hvad 2011 byder på

Økonomisk var 2010 et særdeles godt år for selskabet. Regnskabet blev 12 mio. kr. bedre end ventet, en udvikling som formand Gerda Pedersen betegner som tilfredsstillende, specielt set i lyset af, at sne og kulde hæmmede elselskabets aktiviteter i 1. kvartal af 2010.

Mere vindkraft kræver udbygninger i elsektoren
Med regeringens udspil på energiområdet, Energistrategi 2050, tyder alt på en omfattende forøgelse af vindenergi med opførsel af kæmpe vindmølleparker de kommende år. Det får vidtrækkende konsekvenser for elsektoren.

Skal man klare at håndtere vindkraft af den størrelse, skal der investeres i et nyt fleksibelt og intelligent distributionssystem, Smart Grid.

- Det er nødvendigt med ekstrem høj kvalitet på bredbåndsforbindelser, når der skal bygges fremtidens intelligente elnet og alt peger på, at fiber er den eneste rigtige løsning, hvilket bekræftes af, at stærke kræfter i EU ser det som det vigtigste punkt på EU`s digitale dagsorden at give europæerne adgang til superhurtigt bredbånd, så Europa ikke taber yderligere terræn i bredbåndskapløbet mod USA og det meste af Asien, udtalte Gerda Pedersen på repræsentantskabsmødet.

Stiler efter hvad der er bedst for ejerne
Ændringerne på det nordjyske elmarked med HEFs køb af Aalborg Kommunale elforsyning og udsigten til den endelige godkendelse af fusionen mellem ENV og ESV i april.

Hvis det vil være til gavn for ejere og kunder vil ledelsen i Nyfors gerne høre nærmere om en eventuel deltagelse i samarbejde i landsdelen:

- I bestyrelsen hos Nyfors taler vi med alle parter med henblik på ét fælles nordjysk elselskab. Det vi i Nyfors skal stile efter er - hvad der bedst for vores ejere. Det bedste må være at deltage i et selskab, som fremadrettet kan bidrage til udviklingen af Nyfors` forsyningsområde, hvilket vi for tiden gør gennem udbygningen af fibernettet, siger Gerda Pedersen og tilføjer:

- I fremtiden vil der komme mange muligheder for et selskab, som vil udvikle egnen, eksempelvis vil Smart Grid medføre en masse muligheder. Hvis disse muligheder skal udnyttes, skal det lokale energiselskab være i stand til og have lyst og mod på at engagere sig – og et sådant selskab vil Nyfors gerne medvirke til at skabe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078