23948sdkhjf

Ny tilsynsdirektør: Det ér muligt at lave narrestreger

Forsyningstilsynet gennemgår ikke alle handelsaftaler

I sidste uge beskyldte virksomhederne Tjæreborg Industri og AEA energiselskabet Verdo for underbud og unfair konkurrence og det med elkundernes penge i ryggen. Den konkrete sag handler om to udbud på flisanlæg, hvor Verdo var henholdsvis 23 og 26 pct. billigere end nummer to.

Verdos adm. direktør Kim Frimer påpegede i den forbindelse, at det ikke kan lade sig gøre at bruge elkundernes penge til prisdumping, da tilsynsmyndighederne gennemgår alle handelsaftaler om alt.

Det skriver Finans.

I følge Forsyningstilsynets direktør Carsten Schmidt er Kim Frimers udsagn ikke sandt.

- Han (Kim Frimer, red.) udtaler, at vi gennemgår alle deres handelsaftaler med alt. Det passer ikke. Vi fører tilsyn med de aftaler, som netselskabene (el-koncernernes monopolselskabet, red.) har. Men vi gennemgår langt fra alle selskaber. Der er alene tale om stikprøver, hvor vi har mulighed for at gribe ind, men det er ikke sådan, at vi godkender, hvad de enkelte selskaber foretager sig, siger Carsten Schmidt.

Carsten Schmidt skyder ganske enkelt Kim Frimers påstand ned. Han siger, at det ikke er umuligt at lave narrestreger, for selvom der er regler for hvordan selskaberne må agere i forhold til monopolforretningen, så er det ikke sikkret regelsættet er klart nok til at man kan forhindre unfair konkurrence.

Der er i øjeblikket i gang sat en undersøgelse af energi-, forsynings- og klimaministeriet netop om omtalte problematik. Frygten er nemlig, at der i de energikoncerner, der har både monopolforretning og forskellige konkurrenceprægede aktiviteter, flyder pengestrømme mellem de to dele af forretningen.

Kim Frimer har efterfølgende sendt et svar på kritikken til Finans. Han hilser analysen af det nuværende regelsæt velkommen, men påpeger, at der er klare regler for samhandel mellem de regulerede områder og de konkurrenceudsatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.892