23948sdkhjf

Skærper sikkerheden efter livsfarlig gasulykke

500 kilo gas slap i december 2017 ud i atmosfæren fra Dan-feltet i Nordsøen. 

Gasudslippet defineres som en større ulykke efter offshoresikkerhedsloven, da der var tale om en hændelse, der kunne have kostet liv eller forårsaget alvorlig personskade. Ingen kom dog til skade.

Det skriver Jydskevestkysten.

Patrick Gilly, adm. direktør for Totals danske operationer i Nordsøen fortæller, at en grundlæggende årsag til hændelsen var, at de to teknikere, der var på opgaven med at flytte boreriggen Noble Sam Turner fra en vandinjektionsbrønd ved Dan F-produktionsplatformen, ikke havde informationer om, at der befandt sig gas i vandinjektionsbrønden.

Efter hændelsen blev der udarbejdet en undersøgelsesrapport, og det er med udgangspunkt i den, at Total har gennemført en lang række af sikkerhedsmæssige tiltag. Undersøgelsesrapporten indeholder 21 anbefalinger, hvoraf de 17 er gennemført.

- Efter hændelsen samlede vi hurtigt vores eksperter fra både on- og offshore. Vi indså, at problemerne opstod, når vores medarbejdere arbejdede ud fra egne formodninger. Så vi satte ting i bero og foretog en grundig gennemgang af vores sikkerhedsprocedurer og beredskab. Som resultat er vi mere fokuseret på planlægning og operationel disciplin. Vores kontrol over arbejdsgange og værktøjer er styrket, og vi har en ny proces for, hvordan vi udsteder arbejdstilladelser, som nu kræver godkendelse fra to forskellige kontrollanter, forklarer Patrick Gilly.

Arbejdstilsynet har efterfølgende udtrykt tilfredshed med Totals håndtering af sagen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094