23948sdkhjf

Storordre til Hytor

Esbjerg-virksomheden har landet sin næststørste ordre nogensinde

Hytor kommer til at sætte sit eget lille fingeraftryk på reetableringen af Tyra-feltet i Nordsøen.

Esbjerg-virksomheden skal nemlig levere brøndstyringen til gasfeltet.

Ordren til Tyra Future-projektet er den næststørste ordre i historien for Hytor og vil komme til at betyde udvidelse af medarbejderstaben.

Ordren falder på et tidspunkt, hvor Hytor i en længere periode har mærket det pressede olie- og gasmarked i Danmark. HR-chef Henrik Larsen udtaler:

- Vi har længe ønsket os et højere aktivitetsniveau. Den afmatning, der har været på olie- og gasmarkedet, har vi selvfølgelig også kunnet mærke, så vi ser frem til et højere aktivitetsniveau igen.

Han forventer, at ordren, sammen med flere aktiviteter i Qatar og lancering af et nyt værktøjskoncept, vil øge aktivitetsniveauet i hele huset, og det vil også betyde ansættelse af mere personale.

- Overordnet set har vi ressourcerne til opgaven, men med denne ordre i kombination med den øgede aktivitet på andre forretningsområder, og vores mission om at bibeholde vores fleksibilitet som leverandør, så ønsker vi at mande op, siger Henrik Larsen.

Han bakkes op af divisionschef Johnny Rosenvinge-Grønne, som fortæller:

- Vi har et utroligt stærkt team i dag, som er godt rustet til opgaver som disse. Men som afdeling spiller vi også en stor rolle i engineering og projektarbejdet for vores aktiviteter i Qatar, som også er i en yderst positiv udvikling, så ud fra et fremtidsperspektiv ønsker vi at udvide medarbejderstaben i Engineering også.

Ordren til Tyra Future på komplette Well Head-paneler omfatter både Well Head-styring, Hydraulic Power Units og akkumulatorer og er et yderst dokumentationstungt projekt, som stiller store krav til sprobarhed for både Hytor og underleverandører.

- Vi er stolte af at kunne bringe den her ordre i hus, udtaler direktør Niels G. Langerhuus, og fortsætter,

- At en virksomhed med vores størrelse, i konkurrence med store internationale konkurrenter, har formået at bringe denne ordre i hus, og sikre, at en ordre som denne til Tyra Future er lokalt forankret, det bringer naturligvis et smil frem.

- Samtidig så er det bestemt heller ikke uvæsentligt for vores eksportprojekter at vinde en ordre til en international platformsbygger, og oven i købet i konkurrence med store internationale virksomheder. Det er en reference, vi er utrolig stolte af, slutter Niels G. Langerhuus.

Ordren på komplet brøndstyring til Tyra Future omfatter fem HPU-anlæg (Hydraulic Power Units), fire akkumulatorenheder og fire Well Head-paneler. Ordren skal leveres i to omgange med en måneds mellemrum i første halvdel af 2019. Levering omfatter også on-site installation af Well Head-panelerne på Batam, Indonesien, hvor platformene til Tyra Future-projektet bygges.

Tyra-feltet i Nordsøen skal efter planen genopbygges i perioden 2019-2022. I alt er der tale om et projekt til 21 mia. kr.

Ved fuld produktion vil det nyrenoverede Tyra-felt levere nok naturgas om året til at dække behovet i 1,5 millioner danskeres hjem i 25 år endnu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547