23948sdkhjf

Alternativt flertal for biobenzin-fabrikker

Socialdemokratiet og SF ser ud til at få følgeskab af Dansk Folkeparti i forhold til støtten til bioethanol-fabrikker, når forhandlingerne om en ny energipolitik skydes i gang.
Bioethanol blev ikke levnet megen plads i regeringens udspil til den fremtidige udvikling på energiområdet, Energistrategi 2050. Der danner sig dog nu et flertal udenom regeringen, som vil støtte etableringen af bioethanol-fabrikker. Det skriver Børsen.

Dansk Folkeparti bakker op om idéen om produktion af bioethanol i Danmark, en ide Socialdemokratiet og SF fremlagde konkrete planer for for ca. 3 uger siden.

Konkret ønsker regeringens støtteparti, at der etableres mindst 5 bioethanol-fabrikker rundt omkring i landet. De skal placeres i landområder, hvor der er adgang til bl.a. overskudshalm, som kan anvendes i produktionen.

Økonomien det brydende punkt
Mens der ser ud til at være generel enighed om at støtte bioethanol-produktion, er der ikke klarhed om, hvordan det skal finansieres.

Socialdemokratiet og SF vil give 350 mio. kr. til et bioraffinaderi i Kalundborg samt støtte etableringen af flere vindmøller. DF derimod vil holde udgifterne til vedvarende energi i ro.

For DF er udspillet også del af en målsætning om at fremme andre vedvarende energiteknologier end vindmøller. Således har partiet en mulig model for udbygningen af bioethanol-produktionen:

- Vi kan bruge samme udbudsmodel, som vi bruger til havvindmøller, hvor vi lægger os fast på, hvordan vi gradvist hæver kravet om iblanding af biobenzin, og vi skal finde frem til en garanteret minimumspris for at tiltrække investorer, siger DFs medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078