23948sdkhjf

Nordfyns Vandværk trak sig fra kritisk tv-program i sidste øjeblik

- Det ville blive for ensidigt, lyder begrundelsen

Tirsdag aften skulle Nordfyns Vandværk have haft besøg af DRs Kontant med journalist Jakob Illeborg i spidsen. Det blev dog aflyst i sidste øjeblik, skriver Fyens.dk.

Vandværket er hårdt ramt af pesticider. I den seneste måling blev der fundet fire forskellige pesticider i drikkevandet. To af dem var over grænseværdien.

Det var netop det emne Kontants Jakob Illeborg skulle belyse sammen med professor i miljømedicin fra Syddansk Universitet Philippe Grandjean, der blandt andet skulle svare på forbrugernes spørgsmål.

Men mødet blev altså aflyst få timer, før det skulle finde sted.

- Vi havde sådan set sagt ja, men det faldt nogle i bestyrelsen for brystet, at det ville blive for ensidigt, hvis Philippe Grandjean skulle være den eneste side, der skulle deltage. Det var ikke neutralt. Der ville komme til at mangle et modsvar fra den anden side af den her diskussion, siger Mogens Stougaard fra vandværkets bestyrelse.

Det var dog ikke alle, der syntes om bestyrelsens beslutning. En lang række borgere var mødt op, fordi de, med tv-programmets deltagelse, havde fået mulighed for at fortælle om deres oplevelser med det stærkt forurenede vand. Det var derfor med skuffelse, at de kunne konstatere, at planerne var blevet ændret.

Nordfyns Vandværk arbejder nu på at løse problemerne med sprøjtegifte. Blandt andet med at etablere en ny boring i samarbejde med naboerne i Hasmark Vandværk, der også slås med pesticider.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078