23948sdkhjf

CO2-lager i Nordjylland droppet

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) har skrinlagt den planlagte og omstridte CO2-lagring nær Aabybro.
Dødsannoncer over byens 5.023 indbyggere i den lokale avis, en hjemmeside og en underskriftindsamling på nettet er blandt de virkemidler, borgerne i den nordjyske by den seneste tid har taget i brug for at stoppe planerne om et CO2-lager tæt på byen.

Og de mange protester har tilsyneladende haft en effekt.

- Jeg har vendt problemstillingen med mine europæiske kollegaer, og når de siger, at de ikke benytter sig af CO2-lagring på land, så gør det indtryk. Men det gør også indtryk, når man taler med beboere, som frygter de her projekter. Og der er jo ikke nogen grund til, at de ligger vågne om natten, så derfor lægger vi planerne i skuffen, siger Klima- og energiminister Lykke Friis (V) ifølge Nordjyske.

Dermed må energiselskabet Vattenfall, der var hovedarkitekter bag projektet, tilbage til tegnebrættet og finde på en ny måde at opmagasinere affaldet på, imens Lykke Friis erklærer sig åben over for CO2-lagring i havundergrunden.

- Det har man langt flere erfaringer med, og så ligger det også i selve konstruktionen, at det er langt ude på havet, så der er ikke nogen naboer, der bliver berørt af det, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082