23948sdkhjf

Scan Energy sagsøger aktionærer for millioner

Selskabet planlægger at sagsøge det tidligere direktørpar og tre andre storaktionærer for over 100 mio. kr.
Det tidligere direktørpar, Karsten og Birgitte Olsen, bliver nu sammen med tre andre større aktionærer sagsøgt for over 100 mio. kr. af Scan Energy.

Årsagen er, at de aktiver, de fem indskød i selskabets kapitaludvidelse, var pantsat til BH Bank.

- Når man pantsætter nogle aktiver, man ellers skulle have afleveret til selskabet, så har vedkommende, der
har gjort det, et problem. Vi har anerkendt, at aktiverne er pantsat, og derfor har vi nu en uafklaret situation overfor de pågældende aktionærer, siger han med henvisning til, at direktørparret og de tre andre aktionærer indskød aktiver, de reelt ikke rådede over, siger selskabets nuværende bestyrelsesformand Jens Bigum til Børsen.

Søgsmål bliver mødt med modkrav
Ifølge Karsten Olsen var hverken han eller hustruen klar over, at aktiverne var pantsat til BH Bank, da han indskød dem i kapitaludvidelsen.

Og selv om han tirsdag tabte en anlagt voldgiftssag om uberettiget fyring og bortvisning, hvor han sammen med sin hustru havde krævet 22 mio. kr. i kompensation, og onsdag måtte se sit kupforsøg mod energiselskabet løbe ud i sandet, er han ikke til sinds at lade søgsmålet komme uden modstand.

- Vi kommer med et modkrav overfor de juridiske rådgivere i det her forløb, fastslår Karsten Olsen over for Børsen.

Karsten og Birgitte Olsens indskud var på 40 mio. kr., og det samme var et indskud fra en anden storaktionær og dennes hustru, mens en femte aktionær indskød 26 mio. kr., der har vist sig at være pantsat.

Det samlede søgsmål fra Scan Energy beløber sig derfor til over 100 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063