23948sdkhjf

Kommunerne kan ikke give biogas garantier

Økonomien er i mange kommuner så presset, at de ikke ønsker at gå ind i biogasprojekter, med garantier for lån, grundet risikoen for tab.
Biogas var temaet på et arrangement afholdt af Kommunernes Landsforening d. 2. marts i Vejle. Den risiko, kommunerne løber ved at engagere sig i de lokale biogasprojekter, var et tilbagevendende punkt på temadagen.

I et oplæg om hvilke områder en kommune skal se nærmere på, når der er overvejelser om økonomiske garantier til et biogasprojekt fremhævede partner i revisionsfirmaet Deloitte, Lynge Skovgaard, en række punkter som leverandører og salgskanaler:

– I skal kræve veldokumenterede budgetter med klare forudsætninger og beskrivelser af usikkerheder. Det er ikke altid de rare spørgsmål, man må stille, men vær sikre på, at I stoler på det her. Hvis I ikke har det godt i maven, skal I ikke gøre det, lød det fra Lynge Skovgaard ifølge Vækst, Hedeselskabets tidsskrift.

Til at understrege pointen om risikoen fremviste Lynge Skovgaard under sit oplæg til, at Hjørring Kommune har indkasseret et tab på 21 mio. kr. på et lokalt biogasprojekt
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079