23948sdkhjf

Trækker din teknologiudvikling vindmøllebranchen i den rigtige retning?

Når en virksomhed - stor som lille - i vindbranchen kaster sig over ny teknologiudvikling, er der fem centrale spørgsmål, den skal stille sig selv, hvis den vil drive branchen og egen forretning i den rigtige retning. Det er budskabet i den kommende rapport fra Megavind, Danmarks nationale forskningsplatform for vindenergi, som kommer på gaden i oktober.

Megavind har identificeret fem innovations drivers, der skal ses som pejlemærker for teknologiudviklingen i både den enkelte virksomhed og den samlede branche, og som du dermed kan bruge til at trykteste dit teknologiprojekt.

De fem innovation drivers er:

  • Increase performance and efficiency
  • Decrease technical and financial risks
  • Increase system value of wind power
  • Shorten time to market
  • Address environmental and regulatory market barriers

Med et ”Bidrager mit projekt til …?” foran hver af de fem innovation drivers, har du netop de fem centrale spørgsmål, du skal stille dig selv. Den klare besked er; bidrager dit nye teknologiprojekt ikke til én eller flere af de fem punkter, bør du overveje om dit projekt skal blive i idéskuffen. Så med innovation drivers kan du skærpe din virksomheds fokus i teknologiudviklingen og styrke salgbarheden af dine produkter til både kunder og samarbejdspartnere.

De fem innovation drivers skal ikke ses som en hovedløs tjekliste, hvor alt kan passes ind, men et redskab for både forskning og industri til at tage et ærligt blik på sig selv og skabe klarhed over, om et konkrete teknologiprojekt bidrager til brancheudviklingen og dermed til at skabe en skarpere profil i markedet.

Det stærke ved de fem innovation drivers er, at de identificerer og sætter ord på fælles udviklingsbehov. Netop det fælles sprog og de fælles pejlemærker er væsentlige for branchens muligheder for at bevæge sig fremad. Mit håb er, at vi på tværs af branchen tager dette fælles sprog til os og fremover tør at udfordre hinanden på, hvor det er vi bidrager i forhold til de fem innovation drivers og dermed holder skarpheden i branchens teknologiudvikling.

Så når Wind Energy Denmark den 30.-31. oktober endnu en gang samler mere en 400 repræsentanter fra både industri og forskningsverdenen, tager vi naturligvis vores egen medicin og udsætter indholdet for de fem innovation drivers. På den måde sikrer vi, at de mange nye ideer og diskussioner på tværs af hele værdikæden får et relevant filter og i sidste ende driver vindbranchen fremad i en tid, hvor vi skal have fokus på både at sænke Cost of Energy og øge Value of Wind.

Og du er naturligvis inviteret til at tage del i drøftelserne d. 30. & 31. oktober!

Artiklen er en del af temaet Klumme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079