23948sdkhjf

Ambitiøs energistrategi i Aalborg

En ny energistrategi skal sikre, at Aalborg Kommune frem mod 2030 mindsker afhængigheden af fossile brændstoffer og reducerer CO2-udslippet.
Byrådet i Aalborg Kommune vedtog d. 28. marts 2011”Energistrategi for Aalborg Kommune frem til 2030”, kommunens næste skridt mod uafhængighed af fossile brændsler og nedbringe CO2-udledningen.

Perioden er bl.a. sat til 2030, fordi investeringshorisonten på energiområdet er relativ lang, hvorfor mange energianlæg derfor først vil være afskrevet ved periodens slutning. Den langsigtede energiplanlægning skal være med til fremadrettet at sikre et bæredygtigt og omkostningseffektivt energisystem med en forsvarlig forsynings-sikkerhed..

Energistrategien er en videreførelse af det arbejde, som kommunens forsyningsvirksomheder indledte i begyndelsen af 1990’erne. Arbejdet med at skabe en bæredygtig energiforsyning har passeret flere milepæle, og meget tyder på, at Aalborg Kommune når den hidtidige målsætning om at reducere CO2-udledningen for perioden 1990-2012 med 33 %.

Strategisk energiplanlægning i forsyningsvirksomhederne
De kommende 4 år skal Forsyningsvirksomhederne revidere Aalborg Kommunes varmeplan. Der vil fremover være større fokus på et fleksibelt energisystem, idet anvendelsen af vindmøller og solceller skal øges, ligesom anvendelsen af biomasse og geotermisk varme også skal udbygges. Ydermere vil arbejdet med energieffektivisering og –besparelser indtage en større rolle de kommende år.

- I Aalborg satser vi derfor på, at vi med energivisionen, energistrategien og de kommende års varmeplanlægning får et godt grundlag for, at Aalborg Kommune fortsat kan medvirke til at sikre den nødvendige forsyningssikkerhed og ikke mindst at forebygge globale klimaforandringer med en fortsat reduktion af drivhusgasser, forklarer forsyningsrådmand Tommy Eggers.

Landbrug og transport i fokus
Energistrategien supplerer Aalborg Kommunes kommende klimastrategi, der ventes at indeholder et nyt og mere ambitiøst CO2-reduktionsmål for energiforsyning.

Ligeledes er der behov for at få fastsat CO2-reduktionsmål for de ikke kvotebelagte områder, såsom landbrug og transport. De to områder udgjorde i 2007 over halvdelen af kommunens CO2-udledning, og deres andel af CO2-udledningen ventes at stige de kommende år i takt med, at energiforsyning de kommende år reducerer CO2-udledningen. Der er derfor fremover behov for betydeligt mere fokus på CO2-reducerende tiltag på landbrugs- og transportområdet.

Samspil med energivision for 2050
Energistrategien tager udgangspunkt i Energivision for Aalborg Kommune, som er lavet i samarbejde med Aalborg Universitet. Både energistrategien og energivisionen har til formål at skabe et langsigtet grundlag for både kommunens energi- og varmeplanlægning og for de berørte energiselskabers planlægning.

Energivisionens kerne er, at Aalborg så vidt muligt skal være 100 % uafhængig af fossile brændsler i 2050. Forudsætningen herfor er et energisystem baseret på vedvarende energi kombineret med energibesparelser og energieffektiviseringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063