23948sdkhjf

Silkeborg skal være CO2-neutral om 20 år

I 2030 skal Silkeborg Kommune være CO2-neutral. Det er kernen i en ny klimastrategi, hvor virksomheder og private er en central aktør.
Byrådet i Silkeborg Kommune har netop vedtaget en klimaplan, som skal gøre kommunen CO2-neutral allerede i 2030.

Silkeborg Kommunes aktiviteter og bygninger kun udgør 5 % af det samlede CO2-udslip i kommunen. Ud over den overordnede målsætning skal kommunen således understøtte, at det erhvervs- og udviklingsmæssige potentiale indenfor udvikling af klimaløsninger bliver omsat til vækst. Derfor er inddragelse af borgere og virksomheder er afgørende for at opfylde den ambitiøse målsætning:

- Det er en langsigtet plan og strategi, vi nu tager hul på at opfylde, og vi kan ikke løse opgaven alene. Derfor vil vi gerne invitere til samarbejde og dialog med øvrige lokale aktører om initiativer og projekter. Ligesom vi også havde klimapolitikken og planen til debat, før vi udarbejdede den endelige version, siger formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune, Hans Okholm.

Udformning af konkrete initiativer
Planen indeholder mulighed for at udforme klare projekter samt justere de forskellige elementer, som flere aspekter af de berørte områder blive belyst.

Blandt de konkrete initiativer, som nu er omtalt i planen, er en ny samlet varmeplan for kommunen. Ifølge den skal varmeforsyningen i Silkeborg Kommune være CO2-neutral i 2030, og i 2050 skal den være fri for fossile brændsler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078