23948sdkhjf

Arbejdskøretøjer skal køre på el

Med faste daglige ruter er arbejdskøretøjer så som skraldebiler et oplagt sted at anvende el- eller hybridbiler for at spare energi og nedbringe CO2-udledning.
Lean Energy Cluster og Syddansk Universitet er sammen med flere virksomheder ved at udvikle elektriske arbejdskøretøjer, f.eks. slamsugere, skraldevogne, fejemaskiner o.l. Det skriver Børsen.

Projektet, som Lean Energy Cluster og Syddansk Universitet har skudt 40 mio. kr. i, har som mål muliggøre konverteringen af almindelige arbejdskøretøjer gennem innovation, videndeling og videnopbygning.

Udviklingsarbejdet omfatter partnere med kompetencer indenfor energisystemet, mekatronik, materialeanvendelse samt logistik.

10-20 gange større CO2-reduktion end personbiler
Helt eller delvist eldrevne arbejdskøretøjer har den klare fordel, at de med faste ruter kan oplades om natten, og derfor ikke som personbiler kræver et omfattende net af ladestationer.

De forventede udgifter til udvikling af en skraldevogn ligger på 25 mio. kr., og den første udgave ventes at være klar til sommer.

Omdannes en renovationsbil til at køre på el kan der opnås en besparelse på 15-20 tons CO2 årligt, eller 10-20 gange mere end for en almindelig personbil. Ruteoptimering vil give yderligere 10 % energibesparelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078