23948sdkhjf

Oliebranchen gik til topministre for at stoppe udflytning af oliejob

Brancheforening advarede regeringen om ikke at flytte den del af Energistyrelsen, der arbejder med olie, til Esbjerg. V-borgmester undrer sig.

Brancheforeningen Olie Gas Danmark forsøgte aktivt at forhindre udflytningen af den del af Energistyrelsen, der arbejder med olie. Det skriver Altinget.

Rygterne har tidligere svirret i JydskeVestkysten om, at det var Mærsk, der forsøgte at forhindre den pågældende udflytning til Esbjerg. Men nu viser en aktindsigt i en mail sendt til regeringen, at brancheforeningen Olie Gas Danmark advarede regeringen om udflytningen af olie-statsjobbene til Esbjerg. 

I en henvendelse til finansministeren, energiministeren, erhvervsministeren og beskæftigelsesministeren udtrykker Olie Gas Danmark ”begrundet frygt” for, at en udflytning af den del af ressourceenheden i Energistyrelsen, der beskæftiger sig med olie, "vil være ensbetydende med et stort tab af kompetencer og viden hos myndighederne,” lyder det.

Samtidig vil det have ”negativ virkning på eller forsinke nye udviklingsprojekter i den danske del af Nordsøen,” skriver Olie Gas Danmark.

I Esbjerg undrer Venstre-borgmester Jesper Frost Rasmussen sig over de nye oplysninger i sagen, og hvad han kalder en bastant advarsel fra brancheforeningen.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at de med den henvendelse, hvis det er det, der har været udslagsgivende, har været med til at forhindre udflytningen af arbejdspladserne, siger Jesper Frost Rasmussen til Altinget.  

Men henvendelsen er hverken ”ulovlig eller utilstedelig”, lyder vurderingen overfor Altinget fra professor på Aarhus Universitet og ekspert i lobbyisme Peter Munk Christiansen.

- Det er klassisk lobbyisme, som det foregår i Danmark.

Ifølge JydskeVestkysten var de 29 stillinger fra den pågældende olieenhed længe på tapetet over job, der skulle udflyttes, men blev pillet af listen kort før offentliggørelsen af planerne for regeringens anden udflytningsrunde, Bedre Balance II.

I stedet måtte Esbjerg tage til takke med Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets koncernfælles funktioner inden for rejse- og personaleadministration i Energistyrelsen samt udflytningen af en række job i Sikkerhedsstyrelsen.

Finansministeriet forklarer overfor Altinget, at man formoder, at ministeriet aldrig svarede på henvendelsen. Men de kan heller ikke afvise det. 

Altinget har også forsøgt at få et svar fra både Energistyrelsen og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127