23948sdkhjf

LED-forsøg i landsby lyser op

Landsbyen No i Ringkøbing-Skjern Kommune har det sidste halve år været centrum for et kommunalt pilotprojekt. Nu skal samtlige 14.000 gadelys i kommunen udskiftes til LED-lys.
I november blev alle gadelys i landsbyen No i Ringkøbing-Skjern Kommune skiftet til LED-lys, og det forsøg har været så stor en succes, at samtlige kommunens 14.000 gadelys nu skal udskiftes til de mere energivenlige varianter.

- Det er ikke sådan, at succesen med de nye LED lys er en egentlig overraskelse. Vi havde forventet gode resultater, men de økonomiske og energimæssige besparelser ved overgangen er så store, at vi ikke er i tvivl om, at ordningen skal udbredes til hele kommunen, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Ole Kamp.

Også lys om natten
Mens de traditionelle lygter har lyspærer med glødetråd, består LED-lysene af lysdioder. Det medfører blandt andet et lavere energiforbrug og en længere levetid.

Således kan energiforbruget reduceres med op til 80 procent, mens levetiden forlænges med mindst 26.000 timer.

Det betyder, at det ikke længere er nødvendigt at slukke lyset i kommunen om natten. LED-lysene tillader nemlig, at man dæmper lyset i nattetimerne, så det i forvejen lave energiforbrug kan halveres.

Ringkøbing-Skjern Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har netop godkendt en model, hvor de lyskilder, der hører under Ringkøbing-Skjern Forsyning, udskiftes med LED lys over de næste 5 år. Dermed forventes alle lys at være udskiftet senest ved udgangen af 2015.

Eneste undtagelse er indtil videre lysene i Videbæk by, som ikke er en del af kommunens aftale med Ringkøbing-Skjern Forsyning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078