23948sdkhjf

HMN Naturgas vil bremse lokal solenergi

Med en klage til Energiklagenævnet vil HMN Naturgas bremse Tisvilde-Vejby Fjernvarmes planer om at erstatte naturgas med selenergi.
Tisvilde-Vejby Fjernvarmes planer om, at tage et solanlæg i brug og opgive dele af gasleverancerne fra HMN Naturgas, er udskudt. Gasselskabet har klaget til Energiklagenævnet over økonomien i fjernvarmeværkets planer.

Det skaber ærgrelse ved Tisvilde-Vejby Fjernvarme, som har længe har arbejdet med solanlægget:

- Vi ønsker at etablere solvarme, fordi vi har nogle meget energibevidste forbrugere. På de seneste generalforsamlinger har de pålagt bestyrelsen at arbejde for indførelse af solenergi som supplement til gassen, siger formanden for Tisvilde-Vejby Fjernvarme, Karl Terpager Andersen, ifølge SN.dk til Frederiksborg Amts Avis.

Klagen behandles i juni
HMN Naturgas’ klage skyldes, at gasselskabet ikke mener, at det er den samfundsmæssigt bedste løsning at erstatte den nuværende gasforsyning med solenergi.

Det var planen, at solanlægget skulle tages i drift i juni, men da en klage til Energiklagenævnet fra naturgasselskabet først kan blive behandlet i netop juni er det endnu usikkert om det overhovedet kommer i drift som planlagt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079