23948sdkhjf

Landets mest moderne affaldsanlæg godkendt

Byggeplanerne til L90s topmoderne kraftvarmeværk til forbrænding af affald har fået grønt lys af Energistyrelsen.
Affaldssammenslutningen L90 har fået den endelige godkendelse af planerne for deres nye affaldsforbrændingsværk, som skal ligge ved Kjellerup.

Godkendelsen blev oprindeligt givet i september 2009, men sat i bero af Miljøstyrelsen, da der opstod tvivl om, hvorvidt der var tilstrækkeligt affald som grundlag for investeringen. Processen betyder dog, at arbejdet hurtigt kan gå i gang.

- Vi er langt med planlægningen, og enigheden med Energistyrelsen betyder, at vi kan nå at udnytte en række gunstige tilbud på de væsentlige entrepriser i byggeriet. Vi undgår altså at skulle ud i nye licitationer, siger formanden for L90, Uffe Henneberg.

Han forventer, at værket tages i brug og begynde at forsyne ca. 31.000 husstande i Viborg, Silkeborg og Kjellerup med fjernvarme og producere el fra januar 2014.

Slår alle rekorder
Affaldsforbrændingsværk får en kapacitet på 27,5 ton i timen, svarende til små 20.000 ton om året. Værket slår også alle rekorder for effektivitet og får ifølge Miljøstyrelsens egen benchmarking landets laveste omkostning på affaldsforbrænding.

Dermed slår det L90s forbrændingsværk i Esbjerg, L90 Affaldsforbrænding, som ellers er blandt de mest effektive. Med en forbrændingskapacitet på 180.000 ton om året kan værket i Esbjerg aftage halvdelen af L90s affald. Resten er blevet kørt til forbrænding andre steder i Danmark. Det slutter, når byggeriet i Kjellerup er tilendebragt:

- Når værket står færdigt, er de 13 kommuner bag L90 selv i stand til at håndtere alt forbrændingsegnet affald, siger Flemming Christensen.
Læs mere om: L90
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156