23948sdkhjf

Ewii-direktør: Er vi blevet blinde af vindbegejstring?

Flyt fokus fra vind til lagring af vindstrøm, opfordrer direktøren

Danmark er foregangsland, når det kommer til vindenergi, og er blevet det på grund af en beundringsværdig indsat af industrien støttet af staten, skriver Ewiis direktør i et debatindlæg på Fyens.dk.

Beundringsværdigt – Men måske har Danmark overgjort sig selv, når det kommer til vind.

I hvert tilfælde påpeger direktøren, at Danmarks indsat med at bygge vindmøller nærmest har fået karakter af et dansk industrifremmeprojekt.

Han spørger endda om Danmark er blevet blind af vindbegejstring.

Lars Bonderup Bjørn undrer sig over, at det til stadighed handler om at etablere nye havvindmølleparker i stedet for at handle om at udnytte den eksisterende vindmøllestrøm.

- Jeg tror, vi er der, hvor vi ikke skal fokusere så meget på vind som på lagring af vindstrøm. Vi har brug for at udvikle teknologien, så batteriparker bliver en del af fremtiden. Og det er ingenlunde urealistisk. (…) Men batteriteknologi lader endnu en del tilbage at ønske - der er meget mere, der endnu skal gøres. Vi bør overveje, om vi anvender midlerne rigtigt - på vind eller batterier? Jeg ser en fremtid i batteriparker, for batteriparker er forudsætningen for at skabe ren grøn strøm - og dermed forudsætningen for, at kunderne kan få 100 procent rabat på vindstrømtillægget, skriver Lars Bonderup Bjørn i debatindlægget.

Ewiis produktionsselskab, Ewii Production, ejer 45 vindmøller i Danmark, Sverige og Tyskland.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141