23948sdkhjf

Photonic Energy overvejer børsnotering

Efter et år med stor fremgang over hele linjen føler solenergikoncernen sig nu godt rustet til at tiltrække investorer.
2 år efter etableringen præsenterer Photonic Energy, som opstod ved en fusion mellem tyske German Solar og den kinesiske solmodulproducent Jumao, sit første overskud.

I 2010 mere end fordobledes omsætningen fra 327,3 mio. kr. i 2009 til 712,6 mio. kr. i 2010. Samtidig realiserede solenergikoncernen et årsresultat med 19,3 mio. kr. i overskud mod minus på 38,8 mio. kr. i 2009 og 1,9 mio. kr. i 2008.

Medejer af Photonic Energy, Jacob Waehrens, vurderer, at koncernen også i 2011 vil kunne fremvise et positivt resultat. Den nuværende produktionskapacitet vil endvidere kunne sikre endnu en fordobling af omsætningen. Videre vækst forudsætter dog en kapitaltilførsel.

Dialog med flere parter
De seneste 10 år har solcellebaranchen oplevet en fremgang på 40 % årligt. Folkene bag Photonic ser derfor store muligheder for at få del i markedsfremgangen. For at få fuldt udbytte er en kapitalindsprøjtning dog nødvendig, og efter fremgangen i 2010 er mulighederne unægtelig blevet bedre:

- Vi taler – og har talt – med flere mulige investorer, både institutionelle og industrielle, og interessen har også været der. Men de har ventet på at se vores 2010-regnskab. Det var lidt svært at sælge vores idé på baggrund af 2009-regnskabet, som jo bar præg af dels konjunkturerne, dels den konsolidering og oprydning vi lavede efter etableringen af Photonic Energy, siger Jacob Waehrens til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079