23948sdkhjf

Kommune køber indflydelse i Nysted Biogas

Guldborgsund Kommune indskyder 4 millioner i Nysted Biogas og får dermed en bestemmende andel i selskabet.
Efter længere tids økonomiske problemer har Nysted Biogas indgået en aftale med Guldborgsund Kommune, som giver kommunen en bestemmende andel i biogasanlægget.

Ledelsen i Nysted Biogas udtrykker glæde ved det forøgede kommunale engagement:

- Med en række uforudsete investeringer og højere priser på fedtholdigt affald kombineret med at priserne på den afsatte el ikke steg så hurtigt som forventet, var vi kommet ind i en negativ spiral, hvor enderne ikke kunne nå sammen. Vi er derfor enige med de kommunale repræsentanter i, at kommunen nu bør tage roret, siger formanden for biogasanlægget Bjarne Petersen ifølge DKnyt.

Økonomiske interesser og klimahensyn
Viceborgmester i Guldborgsund Kommune, Flemming Jantzen, oplyser, at kommunens økonomiske interesser i Nysted Biogas ligger omkring 54 mio. kr. i form af garanti og lån, som blev overtaget fra den tidligere Nysted kommune.

Derfor ser han en klar kommunal interesse i købe sig ind i biogasværket og videreføre det frem for at tabe alle tidligere investeringer:

- Vi indskyder fire millioner kroner ind som andelskapital, som samtidig giver os bestemmende indflydelse. Med en investering på yderligere tre millioner kroner forventer vi, at vi kan genetablere gasproduktionen og dermed driftsøkonomien væsentligt, siger Flemming Jantzen.

Kommunen ønsker fortsætte samarbejdet med anlæggets leverandører af biogasmateriale. Samtidig har kommunen planer om at indgå en drifts- og administrationsaftale eller ansætte en driftsleder, som skal have ledelsesansvaret på biogasanlægget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078