23948sdkhjf

Landmænd vil købe DONG-værker

De halmproducerende landmænd ser nærmere på muligheden for at overtage 6 centrale kraftværker fra DONG Energy.
DONG Energy har længe haft planer om at sælge flere decentrale kræftværker, som selskabet mener, at andre vil kunne drive mere effektivt.

Nu undersøger energiselskabet også mulighederne for at komme af med flere af de centrale værker:

- Vi er nu ude i markedet og teste interessen for et køb af disse værker. Hvis det viser sig, at der er interesserede købere, vil vi tilrettelægge en salgsproces, siger direktør i DONG Energy Thomas Dalsgaard til Jyllands-Posten.

En mulig køber er de halmproducerende landmænd, som ser store muligheder i at drive 6 af de centrale kræftværker.

Køb sikrer afsætning
Udsigten til, at DONG Energy reducerer indkøb af halm fra danske landmænd på grund af ændret brændselsforbrug, får landmændene til at frygte, at nye ejere af værkerne helt vil droppe at fyre med halm.

Derfor undersøger Danske Halmleverandører nu økonomi, teknik og leveringsaftaler ved 6 kraftværker med henblik på, om de med fordel kan overtage værkerne. Efter eventuelle køb skal værkerne drives på andelsbasis:

- Danske landmænd har en lang tradition for at drive bl.a. mejerier og slagterier som andelsselskaber, og umiddelbart er der intet til hinder for, at vi kan gøre det samme i energisektoren. Det er muligt, at lokale landmænd faktisk kan drive værkerne billigere end en stor energikoncern, siger Hans Stougaard, formand for Danske Halmleverandører.

I dag køber DONG Energy 500.000-600.00 tons halm årligt. Selskabet har dog meldt ud, at tallet skal reduceres med 200.000 tons. De 6 værker, som landmændene ser nærmere på forbruger netop 200.000 tons halm om året, hvorfor de vil sikre en del af afsætningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125