23948sdkhjf

Kritik af Syddjurs Biogas

Den planlagte placering af Syddjurs Biogas’ anlæg kritiseres voldsomt af et medlem i byrådet, som skal godkende planerne for biogasanlægget.
Forkert placering og for lille kapacitet lyder kritikken af det biogasanlæg, som Djurs Biogas har planer om at opføre nær landsbyen Andi på Djursland.

Den hårde kritik kommer fra formand for udvalget for natur, teknik og miljø i Syddjurs Kommune, Carsten Bech. Han forudser, at det nuværende projektforslag ikke bliver vedtaget i byrådet.

- Selv om jeg generelt går ind for biogas, mener jeg, at det planlagte anlæg ved Andi er et fejlskud. Der bør laves et større projekt i et større perspektiv, og der er alt for meget som ikke er undersøgt, siger, siger Carsten Bech til Hillerødposten.

Flere materialer bør indgå i projektet
Kritikken af anlæggets størrelse går på, at det ifølge Carsten Bech også bør skal kunne aftage kommunalt slam, og ikke kun materialer fra de tilknyttede landmænd.

Af et brev fra Djurs Biogas til byrådet i Syddjurs Kommune fremgår det, at det planlagte biogasanlæg vil have et energiinput på 4.450 MWh og et energioutput på i alt 61.200 MWh. Elproduktionen vil svare til 7.200 boligers forbrug, eller godt 40 % af husstandene i Syddjurs Kommune. Endeligt ventes varmeproduktionen at kunne forsyne 1.800 boliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078