23948sdkhjf

Vandrensning er vejen frem

Man bør ikke fortynde sig ud af pesticid-fund, mener brancheorganisationen Dansk Miljøteknologi

I den seneste tid har flere vandværker været nødt til at lukke boringer efter fund af pesticider. I mindre grelle tilfælde har de valgt at fortynde det forurene vand med rent vand, så grænseværdierne for forureningen ikke overskrides.

Men det er ikke den vej, man bør gå, mener Jørn Jespersen, direktør i Dansk Miljøteknologi. Han forklarer til Ingeniøren, at vandrensning efter hans mening er en bedre vej at vælge.

- Efterhånden som man ser fortidens synder melde sig gennem stadig flere opdagede forureninger, er det ikke vejen frem at lukke boringer og finde nye. I dag vælger man en løsning med at fortynde sig ud af problemet, så man smører problemet ud over alle forbrugere. Vi synes, at Danmark bør gøre op med gamle dogmer om, at vi ikke skal rense vandet. For vi er måske kommet til et punkt, hvor vi bør gøre det, siger Jørn Jespersen til Ingeniøren.

Han bakkes op af Hans-Jørgen Albrechtsen, professor på Institut for Vand og Miljøteknologi ved DTU Miljø, der kalder det uhensigtsmæssigt og umoralsk, når man vælger løsningen med at fortynde det forurenede vand.

Originalartikel: https://ing.dk/artikel/professor-danmark-boer-rense-drikkevandet-ikke-fortynde-pesticider-213951

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093