23948sdkhjf

Millionbevillinger skal skabe 2.000 nye arbejdspladser på Lindø

Lindoe Offshore Renewables Center. LORC, skal være med til at skabe 2.000 i området omkring det tidligere skibsværft Lindø. Syddansk Vækstforum støtter nu projektet med ekstra 7,6 millioner.
Bevillingen fra Syddansk Vækstforum kommer oveni de 6,8 mio. kr., som vækstforumet bevilligede i regional medfinansiering sidste år.

- Det er vigtigt, at der bliver skabt nyt liv på Lindø og etableret nye virksomheder, så der bliver arbejdspladser til de tidligere værftsmedarbejdere og øget vækst i Syddanmark. Det vil LORC arbejde for, og derfor er vi glade for at kunne støtte projektet, siger formand for Syddansk Vækstforum og regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V).

2.000 arbejdspladser indenfor 5 år
Millionerne fra Syddansk Vækstforum skal sammen med støtte på 25 mio. kr. fra Fornyelsesfonden under Erhvervs- og Byggestyrelsen for alvor sparke gang i LORC's projekt:

- I opstartsfasen er vi afhængige af støtte fra de offentlige institutioner, hvis vi skal lykkes med vores projekt om at blive Danmarks test- og videncenter for grøn offshore-energi. Vi er derfor meget glade for, at Syddansk Vækstforum igen vælger at støtte os, siger adm. direktør Claus Hviid Christensen fra LORC og fortsætter:

LORC’s projekt har bl.a. til formål at tiltrække virksomheder til Lindø og derved skabe knap 2.000 nye arbejdspladser over en 5-årig periode inden for den grønne offshore-energisektor. Det skal et testcenter for grøn offshore-energiteknologi, som tilbyder virksomheder i branchen nye muligheder for test af deres produkter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095