23948sdkhjf

Verdo på opkøb i Norge

For at sikre sin position og konkurrencekraft på det globale marked for handel med biomasse, opruster Verdo ved at købe den norske handelsvirksomhed Carbon Partners.
Energiselskabet Verdo har købt norske Carbon Partners.

Købet af Carbon Partners er en del af energiselskabets vækststrategi på markedet for handel med brændsler nationalt og internationalt. Carbon Partners giver Verden det netværk, der også på sigt skal være med til at sikre fremtidig sourcing af biomasse til både eget forbrug på kraftvarmeværket i Randers og til videresalg

- Med købet af Carbon Partners bliver vi markedsledende og står rigtig stærkt fremadrettet, når det kommer til indkøb, logistik og handel med flere forskellige brændselstyper og råmaterialer. Og vi er bedre rustet til konkurrencen på det marked, siger Kim Frimer, administrerende direktør hos Verdo.

Carbon Partners har hovedkontor i Kristiansand, Norge og har et datterselskab i Knoxville, Tennessee, USA. Virksomheden omsætter for ca. 600 mio. norske kr. med et driftsoverskud på ca. 25 mio. norske kr.

Synergier og handelsfordele
Målet med opkøbet af Carbon Partners er dels en udvidelse af Verdos handelsdivision, med flere typer brændsler og hjælpematerialer til forskellige industrier. Dels at udnytte synergierne mellem Verdos handelsdivision Energy og Carbon Partners’ stærke netværk i deres respektive brancher, samt opnå stordriftfordele indenfor indkøb, logistik og kontraktafvikling.

På sigt er er det også målet at få del af salg af biomasse-produkter i Norge.

- Hos Verdo har vi i vores handelsdivision Energy i forvejen stor erfaring med handel globalt, det være sig inden for både kul, koks og biomasse. Og med købet af Carbon Partners får vi endnu bedre muligheder for at drage nytte af både deres og vores netværk, når det drejer sig om indkøb og logistikfordele, afslutter Kim Frimer.

Verdo Energy handler internationalt primært med forskellige typer af biomasse, men også med både kul og koks til energiproduktion. Carbon Partners fokuserer på den niche, der hedder kul og koks forarbejdet til metalindustrierne globalt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094