23948sdkhjf

Uudnyttede besparelser i at skifte elselskab

På trods af, at elmarkedet blev liberaliseret for over 10 år siden er priserne på el steget. Hverken private eller virksomheder udnytter mulighederne for at spare penge på el-regningen ved at skifte elselskab.
Da el-markedet i 1999 blev liberaliseret fik virksomheder og private mulighed for frit at vælge elselskab.

Forventninger til et fald i priserne er dog alt andet end indfriet viser en ny undersøgelse foretaget af EA Energianalyse for Energistyrelsen. Faktisk er industrikundernes elpriser steget med 11 % fra 1995 til 2009, mens husholdninger i 2009 betalte hele 42 % mere end de gjorde i 1995. Liberaliseringen har heller ikke resulteret i den strøm af el-shoppere, som man havde forventet, og som måske kunne have øget konkurrencen med faldende priser til følge.

Velkendt problematik
Hos el-auktionshuset Get Through Power kender de alt for godt til problematikken. Firmaet ønsker at hjælpe alle med at udnytte mulighederne, som det frie el-valg tilbyder, men kan indtil videre kun hjælpe virksomheder. På trods af et simpelt koncept er antallet af kunder i auktionshuset ikke overvældende.

- Virksomhederne skal kun tage kontakt til os for at få auktionen i stand, og så vælge den kontrakt de ønsker, når den er færdig. Det tager 15 – 30 minutter. Og så er det jo el-kontrakter, som de under alle omstændigheder skal have i hus, siger kommunikationschef Gitte Bastian til Energy-Supply og tilføjer, at den normale økonomiske gevinst som regel er på over 10% fra dyreste til billigste bud ved auktionen – og hertil kommer udelukkende et mindre gebyr for at gennemføre auktionen.

Selvom kunderne endnu ikke er mange hos Get Through Power er der dog mange succeshistorier. De første kunder, som indgik 1- og 2-årige el-kontrakt da firmaet startede op i 2010, er nu vendt tilbage for at gentage succesen, og de første kontrakter er genforhandlede.

Mulighed for at blive del af succesen - med pressedækning
De fornyede kontrakter til trods stemmer antallet af kunder dog ikke overens med det udbredte kendskab til auktionshuset og den store pressedækning forklarer en forundret Gitte Bastian.

Interessen er nået så vidt, at der har været forespørgsler om at få lov at filme en el-auktion. Der er dog ingen, som endnu har meldt sig til muligheden for at kombinere PR og billig strøm.

Nu venter Get Through Power derfor på at få kontakt til en interesseret kunde, som vil være villig til at indgå i samarbejdet om eksponering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125