23948sdkhjf

Succesrigt dansk offshore-fremstød i Norge

15 leverandører til olie- og gasindustrien samt havvindmølleindustrien har sammen med Offshore Center Danmark været på et vellykket erhvervsfremstød ved norske offshoreselskabet.
Tre dages intens profilering af dansk know how over for den norske offshoreindustri har giver gode resultater. 15 leverandører til olie- gasindustrien og havvindmølleindustrien er sammen med videncentret Offshore Center Danmark vendt hjem efter besøg ved udvalgte norske offshoreselskaber som Statoil og ConocoPhilips.

- Den norske offshoresektor er i vækst, og der er et stort behov for nye leverandører, som kan leve op til de norske krav om kvalitet og leveringssikkerhed. Med de stigende oliepriser er der er blandt andet voksende efterspørgsel efter virksomheder, som kan gøre olieindvindingen mere effektiv, eksempelvis ved udnyttelse af marginale felter, og her gør danske leverandører sig gældende som nogle af verdens førende, forklarer direktør Peter Blach, Offshore Center Danmark.

Erhvervsfremstødets mål var at øge samarbejdet mellem de to lande. Det er lykkedes til fulde, da flere af de deltagende virksomheder ifølge Peter Blach vil indgår aftaler om samarbejde.

Positive oplevelser
Blandt de deltagende virksomheder var Betech Seals, som tidligere har besluttet at etablere en afdeling i Norge. Besøget var med til at understrege, at der er gode muligheder for at skabe nye markeder i landet. Ligeså positive en oplevelse havde direktør for maskindivisionen hos SubC Partner, der fremstiller konstruktioner til olie- og gassektoren:

- Inden for vores felt med design og fremstilling af pakninger er der i dag kun en leverandør i Norge, og det vil være til gavn for alle at have flere leverandører på markedet. Det vil give nogle mere konkurrencedygtige priser, og vi fik da også nogle konkrete aftaler om at fortsætte dialogen fra besøget med nogle af de norske samarbejdspartnere, forklarer direktør Søren Helmer Nilsen, Betech Seals.

- Det er måden, man samarbejder med kunderne på, som giver ordrerne, og danske virksomheder skal være meget løsningsorienterede. Det kan de norske olieselskaber godt lide, og det er med til at sikre virksomheder som os opgaverne. Samtidig ligger Norge ikke længere væk, end vi kan levere hurtigt, og logistisk er det ikke vanskeligt at servicere norske virksomheder. Så Norge er bestemt et meget interessant marked med stort potentiale, afslutter direktør Frank Mouridsen, SubC Partner i Esbjerg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172