23948sdkhjf

ESCO skal spare Helsingør Kommune 10 millioner

Helsingør Kommune vil til sommer gå på jagt efter et firma, til et ESCO-samarbejde. Det ventes at give kommunen besparelser i millionklassen.
For at leve op til titlen som klimakommune og spare store beløb i udgifterne til varme og el vil Helsingør Kommune indgå i et ESCO-samarbejde. Forventninger til samarbejdet er klare i kommunen:

- Det er vores forventning, at vi vil kunne reducere CO2-udslippet i vores bygninger med helt op til 22 procent og samtidig kunne spare cirka 10 millioner kroner årligt på for eksempel el- og varmeregningen, fortæller projektleder under Center for Ejendomme, Henrik Aabye til SN.dk.

Besparelserne skal opnås ved indføre relativt simple tiltag som for eks. at indføre automatik, således at lyset slukker, når et lokale ikke benyttes, og at bygningernes ventilationsanlæg står optimalt i forhold til tidspunkter på året og døgnet. Der vil også blive set på mere omkostningskrævende tiltag så som isolering og vinduer.

Indleder jagten til sommer
For at finde en ekstern samarbejdspartner vil Helsingør Kommune til sommer sende et udbud ud til en ESCO-virksomhed, der skal regne nærmere op den CO2-mæssige og økonomiske besparelse. Derefter skal den valgte virksomhed bl.a. også stå for at uddanne kommunale medarbejdere i at følge op på de grønne initiativer, ESCO-virksomheden indfører.

- Vi vælger den ESCO-virksomhed, der kan garantere os den største CO2-mæssige og økonomiske gevinst, men vi lægger også stor vægt på, at de vil uddanne vores medarbejdere til at følge op på og vedligeholde de grønne initiativer, der sættes i søen, siger Henrik Aabye.

Helsingør Kommune er blot en blandt mange danske kommuner, som har fået øjnene op de potentielle besparelser, som kan findes i ESCO-samarbejder. De 10 første kommunale ESCO-samarbejder har de første år alene sparet de deltagende kommuner 37 mio. kr. og ventes at give en samlet besparelse på 200 mio. kr. de kommende 5 år.
Læs mere om: Esco
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062