23948sdkhjf

European Energy bag endnu en landmøllepark

Der er valgt møller fra GE Renewable Energy til projektet

European Energy har begyndt opførslen af Zinkgruvan-vindmølleparken i Sverige.

Parken ligger 70 kilometer nord for Linköping nær den nordlige ende af søen Vättern. Den får en samlet kapacitet på 53,2 MW.

European Energy har for første gang valgt møller fra GE Renewable Energy til projektet, som vil bestå af 14 møller med en kapacitet på 3.8 MW, en rotordiameter på 137 meter, mens højden ved møllens hub bliver 110 meter.

- Vi er meget glade for at vinde endnu et projekt i Sverige og for at arbejde med European Energy i vores første projekt sammen. Vi er meget stolte af denne milepæl, hvor vi sørger for mere end 53 MW grøn energi til de svenske elforbrugere, siger
Peter Wells, Onshore Wind Leader for Europe and SSA, GE Renewable Energy.

Andet projekt i Sverige
Zinkgruvan-projektet er selskabets andet i Sverige. Det mindre Västanby-projekt med en samlet kapacitet på 10 MW nær Lund er allerede under opførsel og forventes færdigt i starten af 2019.

- Zinkgruvan-projektet vil give os erfaring og viden som vi kan bruge i fremtidige projekter i Sverige og andre markeder. Sverige og Finland er i stigende grad vigtige markeder for os, og vi ser frem til at arbejde videre med vores kommende projekter i de to markeder, siger CEO hos European Energy Knud Erik Andersen.

Zinkgruvan projektet forventes at stå færdigt i 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078