23948sdkhjf

Bundlinjen bugner hos Danfoss

Danfoss fortsatte fremgangen i første halvår. Omsætningen voksede med 9 pct. målt i lokal valuta - 5 pct. målt i euro - til 3,041 mia. euro (22,7 mia. kr.).

Specielt Danfoss Power Solutions har haft et godt kvartal, men Danfoss melder om vækst i alle forretningsområder.

Samtidig steg ebit med 21 pct. til 370 mio. euro (2,8 mia. kr.), og nettoresultatet steg med 27 pct. til 253 mio. euro (1,9 mia. kr.).

Den positive udvikling i indtjeningen er drevet af den højere toplinje og gevinsten fra salget af varmepumpe-forretningen Thermia.

- Vi holder fast i et stærkt momentum på tværs af vores forretningsområder. Vores løsninger er relevante i forhold til en række stærke globale mega-trends som urbanisering og bekæmpelse af klimaforandringer, der driver en stigende efterspørgsel på energieffektivitet og smartere digitale løsninger, siger Kim Fausing, koncernchef og CEO, i en pressemeddelelse.

- Omlægningen af den globale energiforsyning til mere grøn energi driver en anden trend imod elektrificering. Her kan vi også se, at vores kunder kigger mod Danfoss som en teknologipartner, der matcher deres fremtidige behov for løsninger til for eksempel hybrid eller fuldt elektriske biler, skibe og off-highway køretøjer, fortsætter han.

I årets første seks måneder er det især Kina, der har skilt sig ud med markant vækst drevet af stigende efterspørgsel på klimavenlige og energieffektive løsninger, som for eksempel store varmepumper og udbygning af fjernvarmesystemer, som driver en øget efterspørgsel på Danfoss-teknologier. Samtidig oplever Danfoss en fortsat stærk efterspørgsel på de to største markeder, Nordamerika og Europa.

- Vi har haft et rigtig godt første halvår. Vi høster frugten af vores målrettede arbejde med vækstinitiativer, hvor vi investerer i innovation og satser på at udvikle salget i lande med højt potentiale, som for eksempel Kina. Samtidig bruger vi medvinden til at investere i ny teknologi og den fortsatte digitale transformation på tværs af hele Danfoss – både af vores løsninger, vores servicering af kunderne og den måde vi selv arbejder på, siger Kim Fausing.

Danfoss A/S
mio. euro 1. halvår 2018 1. halvår 2017
Nettoomsætning 3.041 2.935
Resultat af primær drift 358 333
Resultat før skat 348 279
Periodens resultat 253 200
Balancesum 5.821 5.600
Egenkapital 2.471 2.372
Antal ansatte 27.141 25.828
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2018
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11