23948sdkhjf

Danske hjerner og Ukraine-løsningen er Vestas' foretrukne

Udlejning af hjernekraft er en af ingeniørvirksomheden Biirs kernekompetencer, og den service har Vestas’ udviklingsafdeling Vestas Power Solution i stigende grad benyttet sig af.

Igennem en årrække har Biir støt øget sit bidrag til test af ny teknologi og er i dag en markant leverandør inden for kategorien ’komplicerede ingeniørservices’.

Vestas har derfor peget på Biir som Vestas Preferred Supplier af konsulentydelser blandt 150 leverandører.

- Biir har vist en stor åbenhed og villighed til at følge Vestas’ strategi og udviklingsplan. Samtidig har Biir været meget proaktive i at identificere Vestas’ udfordringer og har gentænkt mange af vores etablerede arbejdsgange. Et af Biirs stærkeste kort er Ukraine-løsningen med kundekontakt her i Danmark og stor ingeniørkapacitet i Ukraine. Den har komplet ændret prisniveauet og dermed gjort Vestas mere konkurrencedygtig, siger Johnny Nymann Stephansen, der er vice president i mechanical engineering hos Vestas, om årsagen til udnævnelsen af Biir.

Kompliceret testudstyr
Den aarhusianske ingeniørvirksomhed har blandt andet bistået Vestas med at konstruere testmaskiner, der kan afprøve holdbarheden af de mange forskellige vindmøllekomponenter.

Senest har Biir designet udstyr, der kan simulere den belastning, som teknikken inde i vindmøllenavet bliver udsat for over møllens levetid på 25 år. Projektet blev leveret som et såkaldt turn key-projekt, der kunne tages i brug med det samme. 

– Det er en spændende opgave da testudstyret skal koge 25 års belastning ned til et komprimeret testforløb på tre måneder. Testmaskinen skal køre 24/7 og holde til over 200 millioner cyklusser, og derfor er det vigtig, at valget af materialer samt konstruktion bliver verificeret for udmattelse. Takket være effektiv projektstyring og god kommunikation med kunden lykkedes det at designe maskinen på blot fire uger – og samme tid tog det at fremstille maskinen, forklarer Thomas Lund Danielsen, maskiningeniør i Biir.

Næste skridt: Strategisk partner
Michael Rua Alex, der er global category manager, engineering services hos Vestas, fortæller, at titlen som foretrukken leverandør blot er et skridt på vejen. 

- Vi vil gerne anerkende Biirs indsats, og derfor bekræfter vi nu Biir som Vestas Preferred Supplier af konsulentydelser. Vi ser det som første skridt af mange i at gøre Biir til en strategisk partner. Vi viser vores engagement til Biir, fordi virksomheden har gjort det godt, siger Michael Rua Alex.

Som et billede på de to virksomheders tætte samarbejde, har Biir netop afsluttet et års arbejde for at opnå den internationale ISO 9001-certificering, hvilket er et krav fra Vestas til alle leverandører.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187