23948sdkhjf

Olieselskab skærer ind til benet i Esbjerg

Tabet af en meget stor kontrakt berører over halvdelen af de ansatte

Et af verdens største olieserviceselskaber Schlumbergers esbjergensiske datter Schlumberger Danmark har med udgangen af juli opsagt 30 ansatte – og i løbet de kommende måneder vil yderligere 70 ansatte blive forsøgt omplaceret til andre jobs.

Det skriver JydskeVestkysten.

Den ikke-fornyede kontrakt

Kontrakten med Total har omfattet:

Levering af produktionskemikalier, kemikalieforvaltningstjenester, tankstyring, standardkemi og design af brugerdefinerede løsninger til Nordsøen.

Schlumberger vil ikke over for JyskeVestkysten kommentere på antallet af stillinger, men skriver i en skriftlig meddelelse:

- Schlumberger beklager, at vi har måttet nedbringe antallet af medarbejdere i Danmark. Dette var selvfølgelig en meget vanskelig beslutning, men som servicefirma skal vi løbende matche vores ressourcer til efterspørgslen på markedet. Vi forstår, at dette vil påvirke vores medarbejdere og deres familier, og vores prioritet er nu at hjælpe vores folk og støtte dem.

Årsagen er, at en kontrakt med Total (tidligere Maersk Oil) til en samlet værdi af godt en milliard kroner udløb i 2018 og ikke er blevet fornyet. Den er tvært imod overtaget af konkurrenten Halliburton.

Samtidig har det meget lave aktivitetsniveau i den danske sektor også haft sin indvirkning på udviklingen på Tværkaj i Trafikhavnen i Esbjerg, hvorfra der angiveligt stadig skal føres forretning. 

Schlumberger Denmark beskæftigede i 2017 i snit 169 ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078