23948sdkhjf

Trods støj-polemik: Aalborg Portland arbejder videre med landvind

Støjsvag vindmølleteknologi og nedtagning af ældre møller kan sikre projektet.

Siden 2014 har Aalborg Portland arbejdet på at få lov til at opstille fem vindmøller på Bredhage ved Limfjorden – et areal, der er ejet af Portland selv, men som af kommunen i 2013 er udlagt til vindmøller.

Det har dog ikke været let, og selvom VVM redegørelsen for projektet nu er forældet, så har virksomheden på ingen måde opgivet ævred.

Det skriver Nordjyske.

Problemet med projektet er at få placeret vindmøllerne, så de overholder støjkravene i forhold til de 60 personer, der har folkeregisteradresse på Hesteskoen.

- Dilemmaet er stadig, at der er noget støj i forhold til den ulovlige bebyggelse omkring Hesteskoen, det er stadig det, som man arbejder med nogle tekniske løsninger omkring, siger direktør i Aalborg Portland, Michael Lundgaard Thomsen.

Dispensation, kortlægning og nedtagning
Aalborg Portland har altså gang i flere forskellige projekter, der alle kan være med til at sikre opstillingen af de fem vindmøller.

Et er at søge dispensation i forhold til støjkravene – andet er en kortlægning af støjen, da de teknikker, der har været brugt i forhold til den oprindelige VVM-undersøgelse er baseret på ældre vindmøller. Her vil virksomheden gerne have nye data ind.

Samtidig kigger Aalborg Portland mod nord og mod de seks vindmøller, der står henholdsvis øst og vest for Nordjyllandsværket. De lever ikke op til de nuværende støjgrænser  og er støjbegrænsende for Aalborg Portlands projekt. Derfor vil Aalborg Portland se på, om der en mulighed for tage dem ned, flytte dem eller udskifte dem med nye støjsvage møller.

Michael Lundgaard Thomsen tror og håber på en hurtig løsning, der muliggør opstillingen af de fem vindmøller.

De fem vindmøller skal dække 20 procent af elforbruget hos Aalborg Portland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156