23948sdkhjf

Ekspert: Ørsteds elkunder skal købes af de rigtige

Som annonceret i juni har Ørsted besluttet at iværksætte en proces med henblik på at sælge sin danske el- og privatkundeforretning for udelukkende at fokusere på at udbygge sin position inden for vedvarende energi.

Elforretningen dækker over Radius, der har omkring en million kunder i Københavnsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland.

Privatkundeforretningen dækker over mere end 800.000 kunder til el og gas, mens forretningen for udendørslys driver 160.000 gadelamper fordelt på 15 kommuner.

Interessen for netop elforretningen er stor, skriver SN.dk

For ekspert i energi-planlægning og professor på AAU Brian Vad Mathiesen kan køberen af elforretningen ikke bare være hvem som helst. For forsyningsikkerhedens skyld skal den del nemlig helst holdes indenlands. 

- Den her million kunder tæller ikke kun forbrugere, men også en rigtig stor del af landets erhvervsliv. Jeg synes, det er stærkt bekymrende, hvis så vigtig dansk infrastruktur kommer på udenlandske hænder, siger han til SN.dk.

Der er dog endnu ikke tegn i hverken sol eller måde på, hvilken vej Ørsted ønsker at gå.

Dr er dog både udenlandske pensionsselskaber og fonde med i kapløbet om elkunderne. Ligesom danske pensionselskaber og det sjællandske energiselskab Seas-NVE har vist interesse,

Ørsteds elnet-kunder i Radius vurderes at være et sted mellem 7 og 14 milliarder kroner værd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189