23948sdkhjf

Energipark vækker bekymringer

Virksomheden Vindteam arbejder på etableringen af en energipark bestående af både solceller og vindmøller i St. Soels på grænsen mellem Herning og Holstebro kommuner.

Planlægningsarbejdet er i gang, og det har i juni og juli været muligt for borgere og andre interessenter at indsende forslag til netop dette.

Der er dog ikke indkommet nogle forslag til lige præcis planlægningsarbejdet - Til gengæld er der dukket henvendelser fra bekymrede borgere op.

Det skriver AOH.

Henvendelserne går ifølge planlægger Trine Eide i Herning Kommune på støjgener og visuelt udtryk. Derudover har enkelte bekymret sig om den faunapassage, der skal etableres i forbindelse med motorvejen og hensynet til gravhøje.

Det næste, der skal ske er, at byplanudvalget i kommune orienteres om de bekymringer, der har været.

Som tidsplanen ser ud, nu ventes miljøkonsekvensrapporten færdig sidst i august. Omkring årsskiftet 2018/2019 sendes planforslaget i offentlig høring i otte uger. Op til sommerferien 2019 vil der være politisk behandling, hvorefter energiparken endeligt vedtages.

Vindtem ønsker at opstille syv 140 meter høje vindmøller – tre i Herning Kommune og fire i Holstebro Kommune - samt et solcelleanlæg, der dækker et areal på 32 hektar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109