23948sdkhjf

Ørsted køber udvikler af landvind for 3,7 milliarder

Der har også sneget sig lidt sol med i købet

Ørsted har indgået en aftale med det globale investeringsselskab I Squared Capital samt aktionærerne i ledelsen om at købe 100 pct. af aktierne i Lincoln Clean Energy LLC (LCE) for en pris på 3,7 milliarder kroner (580 millioner dollars (enterprise value)).

Ørsted meddelte ellers i februar, at man havde en ambitiøs plan om at fastholde og udbygge sin førende position inden for havvind på nye og eksisterende markeder.

Nu har selskabet udbygget lidt på land også.                              

- Det globale marked for landvind forventes at vokse betydeligt i de kommende år, og USA er et førende marked inden for landvind. Købet af Lincoln Clean Energy vil give os en solid vækstplatform i USA, som er et af Ørsteds strategiske vækstmarkeder. Det er en investering med en sund økonomi baseret på forsigtige antagelser om de væsentligste value drivers og udviklingen på markedet, siger Henrik Poulsen, administrende direktør i Ørsted.

LCE har base i USA og udvikler, ejer og driver landvindmølleparker. LCE har en portefølje inden for både sol og vindpå 513 MW, som er blevet sat i drift for nylig; 300 MW, der er under opførelse samt en projektportefølje på mere end 1,5 GW, der vil kunne bygges inden udgangen af 2022.

LCE's eksisterende ledelsesteam fortsætter med at drive aktiviteterne som et separat forretningsområde adskilt fra Ørsteds Wind Power-forretning.

Transaktionen er betinget af godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder og forventes afsluttet inden udgangen af 2018.

Om Lincoln Clean Energy

• LCE er udvikler af landvindprojekter i USA med kontorer i Chicago, Illinois, og Austin, Texas.
• LCE blev grundlagt i 2009 af administrerende direktør Declan Flanagan og har siden da udviklet vedvarende energiprojekter på i alt 1,8 GW i Californien, New Jersey og Texas. I 2017 var LCE den største vindudvikler i USA, som ikke var et forsyningsselskab.
• LCE ejer dels en portefølje af aktiver inden for sol og vind på 513 MW, der er idriftsat for nylig, dels en portefølje af vindaktiver på 300 MW, som er under opførelse - primært i Texas. På alle projekter er der indgået langsigtede aftaler om aftagelse af elproduktionen med økonomisk velfunderede aftaleparter.
• LCE ejer også en portefølje af udviklingsprojekter på mere end 1,5 GW, som er fordelt på de vindrige amerikanske markeder ERCOT, SPP og MISO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11