23948sdkhjf

Massevis af elbilbatterier holder fodboldstadion kørende

Amsterdams rådmand Udo Kock har netop indviet et helt unikt lagringsprojekt. Rent faktisk er det blandt de største i Europa, når det kommer til anvendelsen af nye og brugte elbil-batterier.

Lagringsenheden anvender, hvad der svarer til 148 elbilbatterier af typen Nissan Leaf;  er på 3 MW og kan lagre nok energi til at forsyne tusindvis af husholdninger med strøm.

Lagringsenheden er tilknyttet det nye stadion Johan Cruijff Arena i Amsterdam, som nu er sikret en mere stabil og effektiv strømforsyning. Ikke mindst fordi energilageret gør det muligt for arenaen at lagre den strøm, som de 4.200 solpaneler på taget producerer.

- Takket være dette energi-lagrings-projekt bliver arenaen i stand til at anvende sin egenproducerede energi mere intelligent, fortæller Henk van Raan, innovationsdirektør hos Johan Cruijff ArenA.

Brugte batterier gør godt
Johan Cruijff Arena er et af de mest bæredygtige og grønne stadions i verden.

- Vi er glade for at være en del af dette energilagrings-projekt udviklet til en kommerciel bygning. Takket være Johan Cruijff Arena kan vi nu demonstrere, at brugte Nissan-batterier fra elbiler kan bidrage med at gøre et helt energisystem effektivt og bæredygtigt, siger Francisco Carranza, direktør hos Nissan Energy.

Projektet er blevet til i samarbejde mellem Nissan, Eaton, BAM og The Mobility House og Johan Cruijff Arena.

(Videoen er produceret af Johan Cruijff Arena)

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095